Изберете страница

Еко-творческа работилница – 20.04.2022г.

НЧ „Родопски фар 1938” – гр. Кърджали

Еко-творческа работилница – Светла Бейчева – представяне на презентация за рециклирането и опазването на Земята, и околната среда с ученици от III клас на ОУ „Васил Левски“ във връзка със Световния ден на Земята

НЧ „Родопски фар 1938” продължава изпълнението на дейностите по Проект „Учим и творим” в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот”.

Днес, 20.04.2022 г. Светла Бейчева – секретар на НЧ „Родопски фар 1938” представи презентация за рециклирането и опазването на околната среда във връзка със Международния  ден на Земята, който се чества на 22.04.2022 г. Тя разказа на децата за начините за опазване на природата и как да се грижим за нея. След това им представи приказката „Зеленият град на Разделко”, в която се разказва за разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране. Децата изработиха от отпадъчни материали /кухненска ролка/ красиви моливници под различни форми.

Настоящият проект „Учим и творим” се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Лидл за по-добър живот”, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.