Изберете страница

Пощенска кутия за приказки

НЧ „Родопски фар 1938” – гр. Кърджали

На 11.08.2022 г. в НЧ “Родопски фар 1938” по проект „Учим и творим” в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот” деца от квартала и ЦНСТ “Усмивка” без увреждания изгледаха образователен филм на тема: „Децата и интернет” . Г-жа Здравка Димитрова им прочете от книгата на Лоуи Стоуел „Бъди в безопасност онлайн” – топ десет съвета за безопасност в социалните мрежи, какво е „кибертормоз” и как да се справят с него.
След това г-жа Светла Бейчева показа как да програмират с Пчела робот Bee – bot . Новата роботизитрана играчка разширява възможностите за обучение в библиотеката, децата получават първоначални знания и умения по програмиране, усъвършенстват дигиталните си умения. Всяко дете програмира Пчелата да се движи безопасно на тематично килимче по „Безопасност на движението”.
Настоящият проект „Учим и творим ” се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорната инициатива на Лидл България „Ти и Лидл за по-добър живот”, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.