Изберете страница

Спектакълът „Здравей, Книгария” с ученици от 4-ти клас на ОУ „Васил Левски“ – 26.04.2022г.

НЧ „Родопски фар 1938” – гр. Кърджали

Спектакъл с драматизация от романът за деца „Здравей, Книгария“ – представен от автора Божидара Ангелова пред ученици от IV клас, свързан с „Маратона на четенето“, Международния ден на детската книга и авторското право

НЧ „Родопски фар 1938” продължава изпълнението на дейностите по Проект „Учим и творим” в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот”.

Детската писателка и поетеса Божидара Ангелова се превъплъти отново в образа на Леля Приказка и изненада учениците от IV клас към ОУ „Васил Левски”, с ръководители Камелия Пейчева и Мария Добрикова. Тя по интересен и забавен начин разказа пред  децата  своята книга „Здравей, Книгария”. Спектакълът  се превърна в емоционално преживяване за всички – децата пяха заедно с авторката, отговаряха на нейните въпроси и разказаха за любими приказки, които обичат да си заемат от библиотеката на НЧ „Родопски фар1938”.

Учениците разгледаха детския кът и игрите, закупени по проект „Учим и творим”, които ще бъдат достъпни за всички посещаващи НЧ „Родопски фар 1938”

Настоящият проект „Учим и творим” се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорната инициатива на Лидл България „Ти и Лидл за по-добър живот”, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.