Изберете страница

Спектакъл „Здравей, Книгария“ – Божидара Ангелова с ученици от 4 клас на ОУ „Васил Левски“ – 17.05.2022г.

НЧ „Родопски фар 1938” – гр. Кърджали

НЧ „Родопски фар 1938” продължава изпълнението на дейностите по Проект „Учим и творим” в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот”.

Детската писателка и поетеса Божидара Ангелова се превъплъти отново в образа на Леля Приказка и представи пред учениците от IV клас към ОУ „Васил Левски”, с ръководители Камелия Пейчева и Мария Добрикова, третата книга „Здравей, Книгария” издадена от издателство „Разказвачът на приказки” Божидара Ангелова е автор на много детски приказки като „Приказки чудатата за буквите и числата”. Пише и много драматургични книги за деца, включително куклената пиеса „Приказки от тук и там”.

Учениците разгледаха детския кът и игрите, закупени по проект „Учим и творим”, които вече са  достъпни за всички посещаващи НЧ „Родопски фар 1938”

Настоящият проект „Учим и творим” се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорната инициатива на Лидл България „Ти и Лидл за по-добър живот”, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.